top of page

Marieke van Beek

 

Als 8 jarig meisje begon ik met viool spelen. Ik had een leuke juf, ging met plezier naar les en bleek aanleg te hebben. Een tante studeerde aan het conservatorium, dat leek mij ook helemaal het einde! Er kwam een piano in huis voor mijn zusje en daar pingelde ik ook graag wat op.

Omdat ik dus al wist wat ik 'later' wilde worden mocht ik op mijn 12e ook op pianoles. Ik kon toen eigenlijk al het eerste gedeelte van Für Elise spelen maar dat durfde ik niet te zeggen tegen de nieuwe juf.. Daarna was het snel bekeken: ik vond piano spelen nog veel leuker dan viool!

 

Na de havo studeerde ik aan het conservatorium in Enschede. Daar vond ik pedagogiek, psychologie en methodiek super interessante vakken en ontwaakte de echte juf in mij! Ik slaagde met een 8 en kon verder studeren voor Uitvoerend Musicus maar daar had ik helemaal geen geduld meer voor: ik wilde mijn eigen lespraktijk beginnen!

 

Ondertussen geef ik alweer zo'n 25 jaar met veel plezier pianoles. Mijn jongste leerling was 4 jaar, de oudste 90.. dus je bent nooit te jong óf te oud om piano te leren spelen! De verschillen in leeftijd, niveau, muziekvoorkeur en het waardevolle van 'één op één aandacht', iemand echt te zien genieten van wat hij speelt en geleerd heeft maakt dat ik enorm van mijn werk geniet! In mijn lessen kijk ik naar jou als mens in zijn geheel, je bent meer dan alleen 10 vingers! Wie ben je, waar hou je van, hoeveel wil en kun je oefenen thuis, welke mogelijkheden heb je, wat wil je bereiken?

Als ik niet werk dans ik heel graag, heb djembé-les (en ben natuurlijk weer fanatiek..), beoefen yoga, probeer onze pubers in het gareel te houden en als de zon schijnt, zit ik er in!

bottom of page