top of page
12
43
69
  kinderen   

Kinderen vinden de piano vaak een heel aantrekkelijk instrument. Al vanaf jonge leeftijd kun je het op een speelse manier leren bespelen. De lesboeken passen bij de leeftijd en aanleg en hebben liedjes die meegezongen kunnen worden. Met plezier spelen is daarbij net zo belangrijk als een goede techniek aanleren! We gaan noten lezen om bladmuziek zelf te kunnen ontcijferen, spelen liedjes op het gehoor na, doen natuurlijk ook sinterklaas- en kerstliedjes, improviseren op de zwarte toetsen en nog veel meer.

Ik vind de sfeer in de les heel belangrijk, streef er naar dat ieder kind zich helemaal op zijn gemak voelt en graag naar les komt! We gaan ook samen pianospelen, dan klinkt het extra mooi en zo leer je goed in de maat te spelen en naar elkaar te luisteren. Ook spelen leerlingen met elkaar samen , of bijvoorbeeld met een broer/zus of een ouder, superleuk! Kinderen krijgen elke week een half uur privé les. Zo kan ik optimaal afstemmen op elk kind en door de wekelijkse les kunnen we veel herhalen waardoor alles beter onthouden wordt. Aan het eind van het seizoen laten alle leerlingen op ons leerlingenconcert horen welke muziek ze het allerliefst spelen! Een muziekfeest in een mooie zaal met vleugel, met ouders, familie en vrienden als enthousiast publiek!

  jongeren  

Wil je pianospelen en ben je het gedoe met YouTube filmpjes zat? Leer hoe je de filmmuziek van Einaudi, je favoriete artiest of bijvoorbeeld Mozart écht mooi kunt spelen. Je krijgt het notenlezen onder de knie met lesboeken voor volwassenen zodat je geen kabouterliedjes zit te oefenen ;-). Je leert ook hoe je met akkoordsymbolen kunt werken zodat je je eigen begeleiding kunt maken. Of misschien heb je al eerder les gehad en wil je nu moeilijkere stukken leren spelen?  We zoeken muziek die jij mooi vindt, ik laat je kennis maken met verschillende soorten muziek zodat je veel keuze hebt en ook nieuwe muziek leert kennen.

Heb je muziek op school? Dan kan ik je ook helpen met de muziektheorie of je begeleiden met je muziekexamen. Je kunt kiezen of je het fijn vindt om elke week les te hebben of liever om de week. 

  volwassenen  

Altijd al willen leren pianospelen?  Je bent nooit te oud om het te leren, ook als je nog nooit een noot hebt gespeeld! De lesboeken waar je mee werkt zijn geschreven voor volwassenen, je speelt al snel bekende melodieën met twee handen. Hoe meer tijd je hebt om te oefenen hoe sneller je vooruit gaat maar het is het belangrijkst dat je geniet van elke stap die je zet en de liedjes die je speelt. Of misschien heb je vroeger les gehad en zin het spelen weer op te pakken? Dan kijken we wat je nog weet en wat je nu zou willen leren.

Alle muziekstijlen zijn mogelijk, van klassieke componisten tot de popmuziek van vroeger of nu, filmmuziek, jazz enz. Het is ook leuk om kinderliedjes te leren spelen zodat je kunt meespelen en zingen met je (klein)kind!

Als je weinig tijd hebt om thuis te spelen ben je ook van harte welkom. We oefenen de liedjes dan samen op les, spelen 4-mains stukken en herhalen je favoriete muziek zodat je je repertoire bijhoudt. Voor de lesduur en frequentie zijn verschillende mogelijkheden.

bottom of page